12 лютого 2017 | Фоміна Віра

У співпраці наша сила

Людина народжується не для того, щоб безслідно зникнути нікому невідомою порошинкою. Людина народжується для того, щоб залишити по собі слід вічний.

Людина залишає себе перш за все в людині. В цьому наше безсмертя.

Ми, батьки, живемо для того, щоб відобразити себе у сині чи доньці, щоб жити в їх прагненнях і праці. У цьому високе щастя й сенс життя. Якщо ми хочете залишитися у серці людському — то виховуймо своїх дітей. На думку нашого класного батьківського комітету - класні батьківські збори є важливим колективним видом роботи класного керівника з батьками учнів. Такі збори сприяють формуванню громадської думки батьків, об'єднанню їх у єдиний колектив. Тематика зборів визначається загальними завданнями виховання, умовами навчально-виховної роботи в класі, рівнем загальної культури батьків.

У 5-А класі  планові класні батьківські збори чергуються із проведенням родинних свят. Нещодавно у нашому класі відбулись збори на важливу для нас, батьків, тему. Метою зборів було допомогти батькам зрозуміти значення в житті дитини фізіологічних та психологічних змін; звернути увагу на власну поведінку батьків у цей період; надати допомогу у вирішенні питань щодо спілкування з дітьми.

У ході зборів було здійснено перегляд відеоролика "Наш класний клас", здійснено аналіз анкетування учнів, обговорено ситуації. Змістовною була інформація-порада «З маскою по життю», яку надала нам класний керівник Палієва С.І.. Це дало можливість нам, батькам, іншим поглядом глянути на наших дітей. Шкільний клас — копія будь-якого колективу. В ньому обов’язково  є свої розумники, клоуни, аутсайдери…  Яку маску обрали  наші діти? І яку поведінку обрати батькам щодо виховання дитини? Саме ці питання обговорювались батьками у ході жвавої дискусії.

Також ми отримали інформацію про безпечну поведінку дітей в Інтернеті, яку розповсюджують відділи Кіберполіції, оскільки останнім часом з’явилось дуже багато негативної інформації.

Наостанок на зборах було розглянуто важливі питання життєдіяльності класного колективу (організація родинного свята, екскурсій, ремонту ).

Ми приходимо до висновку: як два крила у птаха, що допомагають йому вільно літати в безмежному просторі, так сім’я і школа створюють оптимальне навчальне середовище для вільного та повноцінного розвитку особистості школяра. Їх співробітництво є важливою умовою ефективної навчально-виховної роботи, спрямованої на створення атмосфери доброзичливості і взаєморозуміння.

                                      О.Ю.Кушнір,голова батьківського комітету 5-А класу,

                                      А.М.Тіткова, член батьківського комітету


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.