1 березня 2017 | Фоміна Віра

Подорож до Холодного Яру

Сьогодні вже третій день як учні школи-партнера із Яремче перебувають у Смілі.  Цей день був присвячений історичному минулому Черкащини.

Учні школи та гості здійснили екскурсію до урочища Холодний Яр. Це місце приховує в собі загадки багатьох сторінок історії України: козацька доба, визвольна боротьба, Коліївщина, Холодноярська республіка, партизанський рух.

Під час подорожі цією дивовижною місцевістю учні отримати унікальну можливість ознайомитися з цілим рядом пам’яток історії та культури, відчути дух визвольної епохи. Всі були зачаровані різноманітною й неповторною природою Холодного Яру, крутими схилами ярів і балок, вкритих густим лісом з тисячолітніми велетнями – дубами та ясенами, унікальними розповідями знавців тієї доби про доблесть непереможного війська, могутність козаків-характерників. Побували біля легендарного дуба Залізняка, який бачив чимало історичних постатей і подій. Однією із зупинок на шляху мандрівників був Мотронинський монастир, де вінчався Хмельницький.

Надзвичайно смачною була юшка, приготована на природі.

Все це залишило незабутні враження на все життя.

Впевнені, що завтра наших гостей чекають нові захопливі знайомства та пригоди.


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.