12 квітня 2017 | Бондаренко Вадим

Мітинг пам’яті приурочений визволенню в’язнів фашистських концтаборів

У сучасному календарі є багато пам’ятних дат, тісно пов’язаних із трагічними сторінками історії. Та в середині ХХ століття за рішенням Організації Об’єднаних Націй було долучено ще одну. 11 квітня 1945 року було визволено в’язнів з фашистських концтаборів. Тепер цю подію відзначає весь світ.

Тому сьогодні учні нашої школи з Орловською Т.О., шкільним психологом, та з Силкою Н. А., завучем з виховної роботи, відвідали міський захід, на якому були присутні всі школи міста. Там ми дізналися про дії, що відбувалися в час Другої Світової Війни, як тяжко жилося людям. Також нам розповіли про концтабори на території Європи. Особливо страшними були Освенцим, Дахау, Майданек, Бухенвальд, Маутхаузен, Заксенхаузен, Треблінка та дитячий табір Саласпілс.

У Смілі відомо шість місць, де під час фашистської окупації утримували військовополонених та місцевих жителів.  Це територія локомотивного депо, залізничної та обласної психічних лікарень, на колишньому рафінадному заводі, на околиці міста в районі Загребля.

Осейко Людмила Семенівна (заступник міського голови), Грошев Володимир Володимирович (голова Смілянської районної ради), Якушенко Микола Трохимович (голова міської ветеранської організації), Віленко Надія Анатоліївна (директор міського краєзнавчого музею), Андрій Костянтинович (голова організації «Сміла. Пошук») та представники різних релігійних конфесій закликали усіх пам’ятати історію нашої країни та міста. Не забувати людей, які захищали нас і завдяки яким ми живемо. Як казав Максим Рильський: «Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього». Тож вшановуймо пам'ять людей, які загинули в концтаборах.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.