16 травня 2017 | Фоміна Віра

Все буде GOCAMP!

Життя складається з миттєвостей, яскравих спалахів, які запам’ятовуються та закарбовуються в пам’яті. Одним з таких спалахів для нас є участь в проекті «GoCamp». Починаючи з жовтня, ще подаючи заявку на участь, виконуючи креативне завдання і нарешті отримавши підтвердження про перемогу, завжди розуміла, наскільки важливою та глобальною є участь Нашої Першої у даному проекті. Місія GoCamp - виховати нове всебічно розвинене та освічене покоління свідомих громадян України, здатних до навчання впродовж життя і готових до викликів 21-го століття; надихати молодь вільно володіти іноземними мовами та бути відкритими до інших культур і досвідів.

Усі вчителі відібраних шкіл у квітні пройшли тренінг з організації та проведення мовних таборів від тренерів Британської Ради, EnglishFellows із Посольства США в Україні та вчителів-учасників проекту «Агенти змін».

Наприкінці першого дня тренінгу привітати вчителів завітала Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України. У розмові з вчителями вона поділилася концепцією Нової української школи, в якій проект GoCamp став однією зі сходинок до інноваційної освіти, щотак потрібна дітям у 21 столітті.

GoCamp - це виклик сучасній системі освіти в Україні. Спеціальна програма навчання в таборах розроблена спільно зU.S. EmbassyKyivUkraineтаBritishCouncilUkraineза новітніми методиками, щоб діти не тільки завчали матеріал, а й могли ці знання застосовувати, розвивали власну думку та вчились її відстоювати, вчилися критичному мисленню, аналізу інформації, роботі в командах ... Це все у цікавій інтерактивній формі, іноземною мовою та з волонтерами з понад 130-ти країн світу.

Якщо говорити про GoCamp-2017 у школі №1, то вже 23 учні (разом з вожатими) будуть залучені до мовного табору. Напрямок, який ми для себе обрали, – це громадянство. Це якраз одна з тих глобальних тем, яка має бути впроваджена в сучасну освіту. Наразі ми активно працюємо над концепцією нашого табору і дуже хочемо, щоб цим перейнялись також діти, і ми побачили той результат, до якого прагнемо: активний громадянин, готовий до викликів 21 століття.

Все буде GOCAMP!

Н.В.Хлівна, вчитель англійської мови


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.