8 червня 2017 | Фоміна Віра

Сортування сміття починається з…

Ми щосекунди засмічуємо нашу планету відходами, які мають різний термін розкладу. Наприклад, кинутий недопалок проплаває у морі від 1 до 5 років, а пакет з поліетилену – від 10 до 20 років. Вироби з нейлону розкладуться через 30–40 років, консервна бляшанка – через 500, а стандартна скляна пляшка розкладеться лише через 1000 років. Щоб якось припинити процес накопичення відходів та засмічення нашої планети, необхідно навчитись правильно сортувати сміття - процес, при якому відходи поділяються на різні елементи.

Як відбувається процес сортування сміття у нашому рідному місті учні 8-В класу змогли побачити, відвідавши сучасну лінію із сортування сміття, яку облажнало черкаське підприємство "Ековторрсурси", що спеціалізується на переробці та утилізації відходів. На підприємство щодня привозять по 5-6 вантажних машин зі сміттям. Його сортують і віддають на переробку. Усього на лінії залучено майже два десятки працівників.

З короткої розмови із представником підприємства учні зрозуміли, що сортування сміття повинно починатися в кожній квартирі. Лише за такої умови ми зможмо врятувати планету від непотребу.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.