8 червня 2017 | Фоміна Віра

На екскурсію до перлини України

Наш 7-А клас дуже любить подорожувати

І ось  чудового літнього дня колектив нашого  класу вирушив у мандрівку по рідній черкаській землі.

Цього разу ми відвідали  мальовничий, гідний великого подиву куточок, який цілком справедливо здобув право називатися чудом України.

І такою перлиною є дендрологічний парк Софіївка - видатне творіння кінця XVIII - початку XIX ст., поема з каменю, води, зелені, архітектурних споруд і скульптур. Парк, що розкинувся на площі близько 170 га, і сьогодні вражає  своєю неповторною красою та загадковою романтичністю.

Під час екскурсії у парку ми побачили басейни, пруди і водоспади. Тут є навіть підземна річка. Дивлячись на тутешні  скелі й пейзажі, важко віриться, що ти знаходишся на Черкащині, а не де – небуть у Криму чи у Швейцарських Альпах.

Парк прикрашають  вишукані скульптури, які  доповнюють цю вишукану картину, від якої неможливо відвести погляд.

Кожний куточок парку овіяний міфами й легендами стародавньої Греції та Риму, пов’язаний з переказами та романтичними історіями.

Переповнені враженями, стомлені, але ще досить жваві ми поверталися додому вже майже надвечір.І ще раз переконалися, що Софіївка - це дивовижне місце, це краса та гордість нашої країни, яку  по праву можна вважати «храмом природи» і «романтичним парком».

Редколегія 7А класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.