14 червня 2017 | Бондаренко Вадим

Яка ж гарна наша Черкащина!!!!

Під час перебування у літньому таборі наші діти, учні 3 – Б класу разом з класним керівником Круковською Л. В. та батьками побували у чудовому просвітницько-розважальному комплексі "Зернолед" на Чигиринщині. Тут ми мали  змогу вдихнути цього свіжого з приємними ароматами трав повітря. Навчилася робити ляльку- мотанку, папір з кропиви, стріляти з лука, їздити на коні, ходити на ходулях, грати в різні цікаві ігри. Ми неначе побували у країні наших предків.

Дорогою додому заїхали у село Буда. Тут ми побачили  на просторій світлій галявині могутнього дуба із кремезним стовбуром і міцними розгалуженими гілками, які підгримують густу крону. Це тисячолітній дуб. За легендою, під ним любив перепочити ватажок повстанців Максим Залізняк. Саме під цим дубом давали гайдамаки клятву, не шкодуючи життя боротися з чужинцями.

Зупинилися ми на місці сучасного пам′ятника, де у стародавні часи висів казан, і звук ударів об нього збирав місцевих козаків на раду. Тому і називається це місце – Склик.

Дякуємо за цю незабутню екскурсію Людмилі Василівні !!!! Уся екскурсія в "Зерноленд" – супер !!! Діти та батьки в захваті.

Мосьпан Наталія Іванівна, мама Мосьпана Дениса, учня 3 – Б класу

 Діана Василівна Кравченко, мама Кравченко Софії, учениці 3 – Б класу: «Під пекучим сонцем, в долині пагорбів села Івківці я була приємно і до глибини душі вражена дуже цікавою та захопливою атракцією для дорослих і малих "Зерноленд". Тут зібрана неймовірна кількість предметів побуту і праці старовинних українських сіл. Є унікальна можливість спробувати себе у ремеслах гончарства, кузні, виготовлення паперу, навчитися виготовляти ляльки-мотанки. Усією групою ми поринули у розваги тих часів, одна не схожа на іншу. Все це супроводжується історичними розповідями турботливих працівників "Зерноленду". Весела прогулянка, я б навіть сказала "квест" на таємничу і легендарну Семидубову гору відкрила мальовничі краєвиди і цікаві історії про козацтво та населення Івківців.

Дорогою додому є час обміркувати та відпочити від нових вражень, пригод і історій!»

 Софія Кравченко: «Дорога до "Зерноленду" була дуже довгою, але воно було того варте. Я отримала багато нових вражень. Та найбільше мені сподобалося робити ляльку-мотанку.»

 Толя Гончар: «Найбільше мені сподобалося їздити на коні як справжній вершник. Із великим задоволенням я вчився робити вироби з глини, а також ляльку-мотанку, яку я привіз додому і вона стала нашим сімейним оберегом»

Денис Мосьпан: « А я як справжній коваль у кузні роздмухував міхи, розжарюючи вогнище. А потім учився кувати. Я зрозумів, що праця коваля дуже важка. Від цього я отримав незабутні враження»

 Тая Афанасова: « Під час цієї екскурсії мені сподобалося все. Із великим задоволення я вчилася робити папір, ляльку-мотанку та горщик із глини. Усі ці вироби я привезла додому і вони ще довго будуть нагадувати мені про цю подорож»

 

Любим ми подорожувати,

Щось новеньке пізнавати.

Тут зі мною любі друзі –

Кращих не знайти в окрузі.

 

В «Зерноленді» побували,

Хліб домашній випікали,

В кузні ми метал кували

І в народні ігри грали.

 

Вдячні вчительці своїй,

Що збулись дитячі мрії.

 

        Канюка Ольга Іванівна - мама Жені Канюки, учня 3 – Б класу

 Маринка Трубенко: «Мені сподобалося усе: Семидубова гора, музей, кузня, робити ляльку-мотанку, а також виробляти вироби з глини. Це дуже цікаво! А найбільше мені запам′яталися коні! Вони дуже добрі й гарні. А яка там смачна козацька каша. Поварам висловлюю велике: «Дякую». Радісна я приїхала додому і привезла багато різноманітних сувенірів».


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.