24 вересня 2019 | Фоміна Віра

У полум’ї боротьби

Так називався захід для учнів 5-9 класів, який відбувся в нашій школі 18 вересня,  присвячений Дню партизанської слави. Документи свідчать, що народні месники України за роки Другої світової війни знищили 465 тисяч німецьких солдат та офіцерів, підірвали понад 5000 залізничних ешелонів, знищили майже 1600 танків та бронемашин, збили та знищили на землі 211 літаків. При цьому загинув практично кожний п’ятий партизан. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про тих, хто віддав своє життя за нашу рідну землю.

Історія рідко буває однозначною. У кожної медалі завжди дві сторони. Державне свято, присвячене героям партизанського руху в Україні, вшановує памʼять всіх, хто боровся за визволення України від німецької окупації. Але партизанський рух і сьогодні не втрачає своєї актуальності. У відповідь на окупаційний порядок український народ щораз підіймається на боротьбу за власну землю.

Адже герої не вмирають. Вони завжди будуть жити в наших серцях.


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.