6 грудня 2016 | Фоміна Віра

Тиждень зарубіжної літератури

З 28 листопада по 2 грудня у школі пройшов тиждень зарубіжної літератури. Розпочався він виступами по класах агітаційної групи на тему: «Читаю – відкриваю світ» (провели учні 9-А класу).
У фойє школи оформлений стенд до 195 –річчя від дня народження Ф.М. Достоєвського та діяла змінна виставка дитячих малюнків учнів 5-6 клас «Веселий Казкоград».

imageЗ метою впровадження нових форм роботи з обдарованою учнівською молоддю та розвитку творчих здібностей учнів Українською асоціацією викладачів зарубіжної літератури спільно з Творчим об’єднанням «Соняшник» розроблено концепцію проведення щорічної Міжнародної гри зі світової (української і зарубіжної) літератури «Sunflower» для учнів 1-11 класів. 30 листопада у бібліотеці школи відбулося урочисте відкриття І Міжнародної гри «Sunflower» (координатор – Скубенко Т.М.). Переконані, що учні нашої школи, які долучилися до участі у грі, продемонстрували високий рівень знань. Тож чекаємо результатів.

У четвер, 1 грудня, учні 8 класів змагалися у літературній вікторині «Сторінками улюблених книг» (учитель Новочуб В.М.). Їм довелося здолати кілька етапів гри, відповісти на цікаві запитання, пригадати терміни, авторів та героїв творів. Перемогу у цьому нелегкому змаганні здобула команда учнів 8-Б класу.
Цікавим та захопливим був конкурс «Упізнай літературного героя», проведений 2 грудня для учнів 7 класів (учитель Гайдай І.Б.). Діти пригадали книги відомих письменників світу та своїх улюблених героїв літературних творів. Це було справжнє свято літератури, яке надовго запам’ятається кожному його учаснику.
Учні 11-А класу (учитель Новочуб В.М.) провели виховну годину, присвячену творчості письменників-лауреатів Нобелівської премії 2015 та 2016 років – С.Алексієвич та Боба Ділана.
Під час великих перерв у фойє школи усі діти мали можливість переглянути відеопрезентації про лауреатів Нобелівської премії та буктрейлери  популярних і відомих у світі книг (підготувала Скубенко Т.М.).
Впевнені, що книги вже давно і назавжди увійшли в життя кожного учня нашої школи: стали вірними друзями, мудрими порадниками, досвідченими наставниками.

Прес-центр школи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.