31 березня 2015 | Фоміна Віра

Чому не можна кричати на дитину!

Часто ми, дорослі, в силу різних причин підвищуємо голос або по-справжньому кричимо на нашу дитину. Не має значення, з якої причини, - він не слухається, у нас поганий настрій, ми хочемо, щоб він зрозумів наше їм невдоволення або просто ми зганяти на ньому свої комплекси і образи на життя,-але робити цього категорично не можна. Не можна з різних, але однаково небезпечним, як для дитини, так і для нас причин:

  1. Ми можемо елементарно налякати його. Дитячі страхи, невпевненість у собі, страх дорослих, в тому числі рідних, - все це звідси. Додайте до цього те, що ви можете спровокувати нічні кошмари, стреси і депресії, які вже офіційно визнані хворобами 21 століття.
  2. Ваша дитина починає сумніватися у правоті батьків, які поводяться так непедагогічно. Падає авторитет і взаємодовіра.
  3. Дошкільник дорослішає і, продовжуючи чути крики, все частіше намагається уникати подібних сцен, особливо на людях, що принижує його у власних очах і очах оточуючих. Він ще більше віддаляється від рідних.
  4. Віддаляючись від рідних, дитина шукає підтримки, розради, співчуття, рад у сторонніх. Хто вам гарантує, що вони будуть правильними і нешкідливими?
  5. І ДУЖЕ важливе! Справа в тому, що дитина, що звикла до крику, просто ПЕРЕСТАЄ ЙОГО ЧУТИ! А це дуже небезпечно і для нього і для вас в якій-небудь екстренній ситуації. Уявіть: на нього їде автомобіль або падає щось з даху, ви кричите з наміром попередити, врятувати, а він в черговий раз не звернув уваги на ваш крик, ні на вас ...

Бажаю успіху!!!! 


Роздрукувати статтю
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.